Ρεκόρ συμμετοχών και ικανοποίησης των eShops από την Εβδομάδα Ηλεκτρονικού Εμπορίου

Με μεγάλη επιτυχία & ρεκόρ συμμετοχών, ολοκληρώθηκε φέτος η Εβδομάδα Ηλεκτρονικού Εμπορίου.

Η φετινή διοργάνωση χαρακτηρίζεται ως η πιο επιτυχημένη από την αρχή του θεσμού με τη συμμετοχή των e-shops να είναι αυξημένη κατά 70% σε σχέση με την προηγούμενη διοργάνωση!
Γεγονός που έτυχε και της ιδιαίτερα θετικής αποδοχής των online καταναλωτών αφού οι προσφερόμενες εκπτώσεις  ξεπερνούσαν σε πολλές περιπτώσεις το 70%.

Το 55% των ηλεκτρονικών καταστημάτων που συμμετείχαν στην Εβδομάδα Ηλεκτρονικού Εμπορίου είδαν σημαντική αύξηση στο τζίρο τους, ενώ σημαντική ήταν και η αύξηση χρήσης της κάρτας στις online πληρωμές, όπως δηλώνει το 30% των eshops που συμμετείχαν.

Στη σχετική έρευνα που πραγματοποίησε ο GR.EC.A. στα eshops που συμμετείχαν στην εβδομάδα ηλεκτρονικού εμπορίου αποτυπώθηκε η επιτυχία της εβδομάδας, καθώς

  • Το 90% των eshops που συμμετείχαν θεωρούν ότι η αύξηση στο τζίρο τους οφείλεται στην προώθηση του θεσμού
  • Το 97% των eshops που συμμετείχαν θα λάβουν μέρος και στην επόμενη διοργάνωση

Ο θεσμός της Εβδομάδας Ηλεκτρονικού Εμπορίου διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 2013. Στόχος της συγκεκριμένης δράσης είναι αφενός η προτροπή του καταναλωτικού κοινού να ψωνίσει διαδικτυακά και αφετέρου η εκπαίδευση και ενημέρωσή του στη διαδικασία της online αγοράς και των πλεονεκτημάτων που αυτή έχει.


Πηγή: Δελτίο Τύπου του GRECA