Εδώ και λίγες ώρες βρίσκεται σε εξέλιξη μια ιδιαίτερα σημαντική κυβερνοεπίθεση που έχει χτυπήσει και στην Ελλάδα. Οι υπολογιστές που μολύνονται, κλειδώνονται και ζητούνται “λύτρα” εκατοντάδων ευρώ για την επαναφορά τους. Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Παρακάτω θα βρείτε ένα δωρεάν e-book το οποίο αναλύει τους τρόπους προστασίας των συστημάτων σας, αλλά και τη σημασία που έχει να κρατάτε backups.
https://go.veeam.com/ransomware-awareness-education

“Το ηλεκτρονικό βιβλίο της Veeam όχι μόνο μας δίνει μια εικόνα για την απειλή του ransomware, αλλά και εξετάζει τις βασικές αρχές της ετοιμότητας και της ανάκτησης μετά από μια επίθεση από ransomware, προκειμένου να μας βοηθήσει να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και τον οργανισμό μας. Η αρχική μόλυνση μπορεί να είναι αναπόφευκτη, οπότε η καλύτερη προστασία είναι να είναι κάποιος πλήρως προετοιμασμένος για ανάκτηση δεδομένων.” / freestuff.gr

Σας ενημερώνουμε τέλος, πως η ασφάλεια των websites & των εφαρμογών που φιλοξενείτε στην interTEN δεν επηρεάζεται ούτε στο ελάχιστο, καθώς έχουμε επιλέξει να μην χρησιμοποιούμε λογισμικό Windows, το οποίο είναι αυτό που “χτυπάει” το νέο αυτό κακόβουλο λογισμικό.