Τις τελευταίες εβδομάδες το Firefox και ο Chrome έχουν προχωρήσει σε μια αλλαγή που επηρεάζει άμεσα τους ιδιοκτήτες websites & e-shops.

Όπως βλέπετε και στις παρακάτω εικόνες, τη στιγμή αυτή που διαβάζετε το κείμενο, sites που δεν διαθέτουν πιστοποιητικό ασφαλείας SSL εμφανίζονται πλέον στους χρήστες ως “not secure”. Η προειδοποιητική και για ορισμένους αποτρεπτική αυτή ένδειξη, εμφανίζεται την ώρα που ο χρήστης θα μπει σε σελίδα σύνδεσης (login) ή πληρωμής.

Η ένδειξη στον νέο Firefox

 

H προειδοποίηση στο νέο Chrome

 

Αυτό έχει αρχίσει και επηρεάζει σημαντικά την εμπιστοσύνη των χρηστών / πελατών ενός site, καθώς η προειδοποίηση είναι αρκετά εμφανής και στο μέλλον θα γίνει ακόμα πιο έντονη, όπως έχει ήδη ανακοινώσει η Google:

 

Εδώ πρέπει να διευκρινίσουμε πως υπάρχει η παραπληροφόρηση ότι δήθεν ο Chrome ή η Google δεν θα εμφανίζουν τα websites που δεν έχουν SSL. Αυτό δεν ισχύει σε καμία περίπτωση. Τα εμφανίζουν κανονικά, όμως πλέον προειδοποιούν τους χρήστες.

Η λύση για τους ιδιοκτήτες sites & e-shops

Ο μόνος τρόπος να αφαιρεθεί η ένδειξη “μη ασφαλές” από ένα site είναι η εγκατάσταση ενός πιστοποιητικού ασφαλείας SSL. Το SSL εξασφαλίζει ασφάλεια για τους χρήστες, καθώς κρυπτογραφεί τους κωδικούς και τα δεδομένα που πληκτρολογούν. Μετά την εγκατάσταση του SSL, οι επισκέπτες του site βλέπουν μια πράσινη ένδειξη, ένα πράσινο λουκέτο, που τους ενημερώνει πως βρίσκονται σε ένα ασφαλές site και δεν χρειάζεται να ανησυχούν για την ασφάλεια των δεδομένων τους.

Η πράσινη ένδειξη ενημερώνει τον χρήστη πως βρίσκεται σε ένα ασφαλές site

 

Η interTEN, συνεργάζεται εδώ και χρόνια με την Comodo, έναν από τους κορυφαίους εκδότες SSL, και μπορεί να σας βοηθήσει να μετατρέψετε τις ιστοσελίδες σας, ώστε να μην εμφανίζονται πλέον ως not-secure στους browsers των επισκεπτών σας.

Τόσο και τους νέους, όσο και για τους παλιούς μας πελάτες, προσφέρουμε δωρεάν εγκατάσταση και SSL με μόνο 19,00€ / έτος.

Επικοινωνήστε μαζί μας (info@interten.gr ή στο τηλέφωνο 211 8001530) για να σας ενημερώσουμε και να προχωρήσουμε στην εγκατάσταση του SSL στο website σας. Και μην ξεχνάτε, πως με την εγκατάσταση ενός SSL βοηθάτε το website σας στα αποτελέσματα του Google, καθώς όπως έχει ανακοινώσει η ίδια η εταιρία, τα sites που έχουν SSL, λαμβάνουν ένα “μπόνους” στα αποτελέσματα των αναζητήσεων.

Τιμές χωρίς Φ.Π.Α.

Cover image source: Lesniak Swann